TÁMOP – 6.1.5 – 14 – 2015 – 0002

TÁMOP 6.1.5-14-2015-0002 E-GÉSZSÉG”- INNOVATÍV MEGOLDÁSOKKAL NÓGRÁD MEGYE MUNKAKÉPESSÉGÉÉRT PROJEKT

Projektadatok

Kedvezményezett neve: Nógrádi Fejlesztési Ügynökség
Projekt címe: Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért
Támogatás összege: 536.905.793 Ft.
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezési dátum: 2015. november 30.
Projekt azonosító száma: TÁMOP 6.1.5-14-2015-0002

A projekt bemutatása

A Nógrádi Fejlesztési Ügynökség egy 7 tagú konzorcium vezetőjeként pályázatot nyújtott be „e-GÉSZSÉG” – Innovatív megoldásokkal Nógrád Megye munkaképességéért címmel a Társadalmi Megújulás Operatív Program Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című, TÁMOP-6.1.5/14 kódszámú pályázati felhívásra.
A pályázó konzorcium célja, hogy innovatív egészségfejlesztési programok megvalósításával és hatékonyságának mérésével a projekt megalapozza az egészséges és egészségtudatos emberi erőforrás jelenlétét a megyében megvalósítandó térségi fejlesztési programok által létrehozott munkahelyeken.
A projekt megvalósításával a szervezet a konzorciumi partnerekkel kialakít egy a megyei viszonyokra szabott egészségfejlesztési tudás- és módszertani bázist. Ennek legfontosabb eredménye lesz, hogy a helyi és speciális egészségfejlesztési igényekre hatékony, együttműködésen alapuló szakmai megoldással tud szolgálni a projekt megvalósítása során és azt követően is.
A projekt hosszú távú célja, hogy a 2015-2020-as időszakra előkészítsen egy széleskörű együttműködésen alapuló komplex megyei egészségfejlesztési humán-erőforrás fejlesztési stratégiát és akciótervet. A célok érdekében szükséges a lakosság lelki és fizikai egészségének fejlesztését célzó új módszerek alkalmazása, az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése (egészségtudatosság fejlesztése), ezen keresztül a lakosság foglalkoztathatóságának javítása.

Konzorciumi partnerek

  • Főpályázó: Nógrádi Ügynökség Nonprofit Kft. (http://megye.nograd.hu/index.php/onkormanyzat/nogradi-fejlesztesi-ugynokseg)
  • Szent Lázár Megyei Kórház (http://www.szlmk.hu/)
  • Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet (http://kenessey.hu/)
  • Margit Kórház Pásztó (http://www.pkorhaz.hu/)
  • Biztosabb Jövőért Kistérségi Közhasznú Egyesület (http://biztosabbjovoert.hu/index.html)
  • Várunk Alapítvány (http://varunkalapitvany.eu/)
  • A Háztartások Foglalkoztathatóságáért Alapítvány (http://ahfa.webnode.hu/)

Fenntartás 2016-2020