Skill labor szakmai napok

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban, a napokban intézményi látogatáson és szakmai napon vettek részt a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Technikum felnőtt képzésben részt vevő 3/15-ös osztály hallgatói. A 11 tanuló Herédi Sándor oktatójuk kíséretében látogatott el kórházba.
A nap elején Mustóné Rigó Anita intézményi gyakorlatvezető bemutató előadását hallgatták meg, majd Erősné Liptai Csilla intézményi szakoktató vezetésével több osztályra és részlegre is ellátogattak.
Betekintést nyerhettek az intenzív osztály munkájába melyet Nádudvari Tünde-osztály főnővére mutatott meg. Majd a szülészeti osztályon,szülőszobákon Lehoczki Éva-osztályos főnővér, a nőgyógyászati osztályon Németné Fóti Mónika-osztályos főnővér kalauzolta őket.
Ezután az új sugárterápiás és onkológia részleget látogatták meg Sótér Tiborné-osztályos főnővér kíséretében, és Bibók Réka-sugárterápiás vezető asszisztens helyettes valamint Geszti Imre fizikus tartott számukra előadást a sugárterápiás kezelésekről.
A délutáni órákban a skill laborban Dr. Abduladhem Abdulghafor Ali Abduljabbar/sebészeti osztály rezindense-skill instruktor/ a skill műtőben szemléltette a laparoszkópiás sebészeti műtéteket. Majd Laczkó Biankával/intézményi decubitus nővér-skill instruktor/ sajátították el a nyomási fekélyek ellátását,kötszerek használatát és sztómás beteg ellátását a gyakorlatban.
Nagyon hasznos és tartalmas napot zártak a hallgatók.

A vármegyei intézmény szoros együttműködésben tud gyakorolni a balassagyarmati iskola egészségügyi hallgatóival és oktatóival egyaránt.