Pedagógusok a Skill laborban

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában megtörtént az első nem kórházi dolgozóknak szóló oktatás. Dr. Demján Mónika főorvos Skill labor felelős elmondta, hogy a tanév lezárásával elsősorban a vakáció alatt táboroztatásban részt venni szándékozó pedagógusokat hívták meg azért, hogy a gyermekeknél előforduló váratlan, akár életet veszélyeztető helyzetek megoldásában készséget szerezzenek a táborok kezdetére. 

Dr. Deme Anna gyermekgyógyász főorvosnő vezetésével különböző életkorú gyermeket imitáló babákon gyakorolhatták például a félrenyelés esetén alkalmazandó Heimlich-manővert, a súlyos allergiás, pl.darázscsípés okozta anafilaxiás reakció bekövetkeztekor ajánlott Epipen injekció laikus általi beadását. 

Megismerkedhettek a bajbajutott gyermek életjelenségei keresésének módjával, valamint keringésleállás esetén az alapszintű újraélesztés kivitelezésével. 

Bemutatásra került a félautomata defibrillátor használata is az újraélesztés keretében. A gyakorlati oktatáshoz a gyermekgyógyászat osztályról Dr. Kerekes-Nagy Zsófia rezidens és az intenzív osztályról Dr. Demján Mónika főorvosnő nyújtott segítséget.

A készségátadó tevékenységet folytató labor köszönetet mond a SÁIK Kodály Zoltán és Beszterce Ltp-i Tagintézménye pedagógusainak az aktív részvételért és az augusztusra tervezett következő oktatásra várja a város többi általános iskolája dolgozóit is.