Pedagógusok a Skill laborban

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában idén nyáron második alkalommal történt meg a nem kórházi dolgozóknak szóló oktatás. A pedagógusokat hívták meg azért, hogy a gyermekeknél előforduló váratlan, akár életet veszélyeztető helyzetek megoldásában készséget szerezzenek. 

Dr. Deme Anna gyermekgyógyász főorvosnő vezetésével különböző életkorú gyermeket imitáló babákon gyakorolhatták például a félrenyelés esetén alkalmazandó Heimlich-manővert, a súlyos allergiás, pl.darázscsípés okozta anafilaxiás reakció bekövetkeztekor ajánlott Epipen injekció laikus általi beadását. 

Megismerkedhettek a bajbajutott gyermek életjelenségei keresésének módjával, valamint keringésleállás esetén az alapszintű újraélesztés kivitelezésével. 

Bemutatásra került a félautomata defibrillátor használata is az újraélesztés keretében.  A gyakorlati oktatáshoz a gyermekgyógyászat osztályról Dr. Lautner Zsófia rezidens és Szőllősi Helga főnővér nyújtott segítséget. A készségátadó tevékenységet folytató labor köszönetet mond a SÁIK Gagarin Általános iskola pedagógusainak az aktív részvételért.