Magyar Kórházszövetség

Országos Kórházi Egészségkihívás Program

Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

Salgótarján

A Magyar Kórházszövetség által indított „Országos Kórházi Egészségkihívási Programhoz” csatlakozott Kórházunk pilot kórházként. Kórházunk a munkahelyi egészségfejlesztést már több projektben is előtérbe helyezte. A projektek során egy jól összeszokott szakember gárda alakult ki, illetve számos külsős munkatárssal is jól működő együttműködést alakítottunk ki.

Intézményünk rekreációs és sport lehetőségeket biztosítást dolgozói részére. Jól felszerelt kardió eszközpark, többféle szobabicikli, eliptikus tréner, futópad, taposógép, Flabelos áll dolgozóink rendelkezésére. Rendszeres lehetőséget biztosítunk gerinctornára az érdeklődő dolgozók számára.  Így megvalósul az aktív életre való ösztönzés.

Az Élelmezési osztályt vezető kollégánk az egészséges és korszerű étkezés alapelveinek megfelelő ételkínálattal várja a kórház dolgozóit minden nap. A dolgozó a saját maga ízlése alapján tud, az egészséges ételek közül választani, úgymint az al’carte és a három féle menü (A, B és fitness menü). Dietetikus szakemberünk folyamatos jelenlétével lehetőséget biztosítunk a személyes tanácsadásra. Illetve szükség esetén speciális, egyénre szabott étrendet is igényelhet a dolgozó.

Kórházunk 22 csapattal vesz részt a 100 napos Országos Kórházi Egészségkihívásban. Csapataink aktívan részt vesznek a napi és heti kihívások terén.

2024. május 11-én került megrendezésre Eresztvény Geoparkjában Kórházunk egészségnapja. A nap egy közös reggeli tornával indult, majd a regisztrált 5 fős csapatok játékos versenye kezdődött el. Ahol különböző ügyességi feladatokat hajtottak végre a csapatok, mint célba dobás, puzzle kirakás, akadálypálya, activity rajzolós feladat. A „HA-HA-HA” csapat nyerte el az egészségkupát. Játékos versennyel készültünk dolgozóink gyermekei számára aszfaltkréta verseny formájában, itt is díjazásra kerültek a legszebb alkotások.

A nap folyamán többféle mozgásprogramot próbálhattak ki a résztvevők. Nagy érdeklődés volt a jóga és a gerinctorna iránt.