Parkosított udvar

Interreg-SKHU

Szent Lázár Megyei Kórház logó
Interreg Szlovákia-Magyarország Európai Regionális Alap Partnerséget építünk

Projekt összefoglaló
„Healthcare cooperation”
az SKHU/1902/4.1/104 azonosítószámú
„Két határmenti kórház együttműködése a gasztroenterológia területén” projekt kapcsán.

„Improving the level of cooperation of two cross-border hospitals in the field of gastroenterology”

A szlovák oldalon a Losonci Kórház, a magyar oldalon pedig a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház együtt pályázott az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.

július 13-án az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Ellenőrző Bizottsága úgy döntött, hogy a projektjük társfinanszírozást kaphat a Programtól. Az Ellenőrző Bizottság döntése értelmében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól (ERDF) a társfinanszírozás maximális összege 339 961,5 euró. Ebből 212 330,00 euro a losonci Kórház, 127 631,50 euro pedig a salgótarjáni Kórház fejlesztésére fordítható.
A projekt megvalósítás 2020. szeptember 01-től 2022. április 30-ig tart.

A projekt fő célja a gasztrointesztinális betegségek megelőzésének és kezelésének javítása a Banská Bystrica és Nógrád megye célterületén.

Jelenleg hiányoznak a gasztroenterológiára szakosodott klinikák és nagyszámú olyan beteg van, akiknek diagnózisa gasztroenterológiai vizsgálatot igényel.

A gasztrointesztinális betegségek megelőzése és kezelése javítása a célterületen három pillérre épül:

  • a technológiai berendezések fejlesztése,
  • az orvosok szakmai kapacitásának növelése,
  • együttműködés és információ- és tudáscsere.
Projekt tábla
Olympus EVIS X1 endoszkópos rendszer

Mindkét oldalon történik műszerbeszerzés, a magyar oldalon egy Olympus EVIS X1 endoszkópos rendszer kerül beszerzésre 102 164 EUR értékben. Ezen új technológiai berendezés megvásárlásával, javítjuk és felgyorsítjuk a diagnosztikai folyamatot, és ezáltal lerövidítjük a beteg kivizsgálására vonatkozó várakozási időt. Ezzel egyidejűleg csökkennek a meglévő berendezések javítási és karbantartási költségei.

Az endoszkópos torony a következőket tartalmazza: Endoszkópos vezérlőegység; led fényforrás; videogasztroszkóp; videokolonoszkóp; videokábel; endoszkópos állványok; nagyfrekvenciás vágó; öblítőszivattyú; adagolóegység; min. 30″-os HDTV monitor.

A projektben mindkét oldalon 2-2 szakmai workshop kerül megszervezésre. A kórházak közötti határon átnyúló együttműködés hatással lesz a szakmai kapacitás fejlesztésére és a legfrissebb ismeretek gyakorlati megvalósítására a gasztroenterológia területén.

A projekt megvalósítása hozzájárul a határokon átnyúló egészségügyi és regionális szintű fejlesztéshez, amelynek végső kedvezményezettje a beteg lesz.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Salgótarján, 2020. szeptember 01.

Lezárult a közbeszerzési eljárás a SKHU/1902/4.1/104 azonosítószámú „Két határmenti kórház együttműködése a gasztroenterológia területén” projekt kapcsán

Megérkezett kórházunkba a gasztroenterológiai torony a SKHU/1902/4.1/104 azonosítószámú „Két határmenti kórház együttműködése a gasztroenterológia területén” projekt kapcsán.

Beszerzési eljárás: