Idén is korszerű eszközt vadásztak össze, ami a nógrádi újszülöttek gyógyulását segíti

Az elmúlt négy évben több mint ötmillió forintnyi adományt gyűlt össze szűkebb hazánkban az Országos Jótékonysági Vadászaton résztvevőknek köszönhetően. Az összegből nyolc korszerű felszerelést vásároltak a megyei kórház javára. A tavalyi esemény bevétele 1,8 millió forint volt, abból egy párját ritkító eszközzel gazdagodott a gyermekosztály.

– Az Országos Jótékonysági Vadászatot tavaly tizedik alkalommal rendeztük meg. A Fejér megyéből induló kezdeményezést 2019 óta terjesztettük ki országosan, így már 23 kórházban tudjuk annak bevételéből támogatni a betegek gyógyulását – fogalmazott pénteken az ünnepélyes átadón Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Mint mondta: az elmúlt évtizedben a jótékony kezdeményezésből több mint 170 millió forint gyűlt össze, ezzel országszerte 11 ezer gyermek gyógyulását támogatták. Tavaly 46 millió forintnyi adomány érkezett. Szűkebb hazánkban eddig összesen 5,2 millió forintból nyolc korszerű orvosi eszközt adtak át a szervezők a megyei kórház gyermekosztályának. 

– Nógrád közkedvelt cél a vadászok körében, éppen ezért ez a helyszín a leginkább népszerű a jótékonysági vadászatok alkalmával is. Ebben a Verbói családnak, mint a program stratégia partnerének kiemelt szerepe van, hiszen a kezdetektől nagy hozzáértéssel szervezik a megyei eseményeket – hangsúlyozta Fejes László. 

Ifjabb Verbói Gábor kifejtette, hogy Nógrádban évről évre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, ami mellé, olyan hírességek állnak, mint Bodrogi Gyula színművész, vagy Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Az ünnepélyes átadón Balla Mihály országgyűlési képviselő is méltatta a karitatív programot. Mint mondta: tapasztalatai szerint az adományozás összekovácsolja a helyi közösséget. Jó érzés olyan kezdeményezés részesének lenni, amikor közösségek a jó ügy mellé állnak. 

– Egy országos program akkor a leginkább sikeres, ha vannak helyi zászlóvivők, akik felkarolják azt. Ebben az esetben Nógrádban ez példásan megvalósult – fejtette ki dr. Szabó Géza, a salgótarjáni kórház főigazgatója. – A jótékonysági vadászat igazi értékét az adja, hogy ez nem csupán pillanatnyi kezdeményezés. Annak évek óta a Szent Lázár Kórház, végső soron a beteg gyerekek a kedvezményezettjei. 

– A legutóbbi megyei vadászat 1,8 milliós bevételéből egy párját ritkító, régóta vágyott eszközt szereztünk be, amiből az országban összesen kettő van – vette át a szót dr. Szabó Attila, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály főorvosa. – Az újszülött diagnosztikai eszköz lehetővé teszi, hogy a csecsemők ujjbegyének megszúrásával lehessen kimutatni a bilirubin szintet, így már nem lesz szükség az eddig alkalmazott vénás vérvételre.

Forrás: Nool.hu
Fotó: NVSZLK