Betegszervezet adománya a kemoterápián átesett nőkért

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete megalakulása óta folyamatosan támogatja önkéntesi szolgálattal és adományokkal a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház onkológiai betegellátását. A Sebészeti Osztály mell műtött betegeinek a szakszemélyzet közvetítésével „szívpárnát” adnak, amely segíti a sebgyógyulást és a zavartalan nyirokkeringést. A párna mellé személyes megszólító levelet és hiteles információkat tartalmazó anyagokat is csomagolnak. Ingyenes ismeretterjesztő-felvilágosító kiadványokat juttatnak az onkológiai és sugárterápiás osztályra, onkológiai szakrendelésre, mammográfiás szűrőállomásra, nőgyógyászati és urológiai szakrendelésre. Az elmúlt év során is több alkalommal segítették az osztály és a betegek ellátottságát: Béres csepp, parókák, turbánok, hajpántok, kendők, protézistartó melltartók, sztómazsákok, szájmaszkok, plédek átadásával. Mikuláskor a betegeket  „szeretet csomagokkal” lepték meg. 2023-ban az adományok összértéke 2 468 000 Forint volt.

Támogató munkáját a betegszervezet 2024-ben is folytatja. A rák kegyetlen betegség, nem csak azért, mert életéért kénytelen harcolni a beteg, hanem mert külsején is hamar észrevehető változások lehetnek.

Amikor a betegség miatt kemoterápián esik át egy hölgy, talán a haja elvesztését sínyli meg leginkább a lelke. Ilyenkor segíthet a nehéz helyzetet könnyebben elviselni, a lelki egyensúlyt, a nőiességet megtartani, ha van megfelelő paróka és bőrbarát kemoturbán. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület anyagi támogatásának köszönhetően a Salgótarjáni Szervezet száztíz darab színes, bőrbarát kemoturbánt tudott vásárolni és áprilisban átadni a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai betegei javára.

adomány átvétele