EFOP-2.2.18-17-2017-00016

A Szent Lázár Megyei Kórház betegbiztonságának fejlesztése

A pályázat forrását az Európai Regionális Alap biztosítja a Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP-2.2.18-17 kódszámú, „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhívása kapcsán.

A támogatás teljes összege: 102 821 090Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A projekt időtartama: 2017. október 01 – 2018. szeptember 30.

Jelen projekt a Szent Lázár Megyei Kórház betegbiztonsági helyzetét szeretné javítani új rendszerek, eszközök beszerzésén keresztül, amelyek segítenek csökkenteni a Kórházban előforduló nem kívánatos események számát. A projekt tehát egy valós, nemcsak Magyarországon, de a világ minden egészségügyi intézményében fennálló egészségügyi probléma megoldására irányul, a kórházi eredetű fertőzések számának csökkentésére, minél nagyobb mértékben történő leküzdésére.

Ennek érdekében beszerzésre kerül

  • Egységes betegazonosító rendszer
  • Ennek segítségével lehetőség nyílik a betegek gyors és biztonságos azonosítására az érkezéstől a szolgáltatás-igénybevételen át a távozás pillanatáig. Elektronikus adatrögzítéssel azonnal és visszakövethetően regisztrálható az orvosok illetve az ápolók számára a beteg gyógyszerelése és a végrehajtott egészségügyi beavatkozások. Lehetővé válik a sürgősségi ellátás, illetve a diagnosztikai tevékenység nyomon követése.
  • 1 db kézfertőtlenítési technika megfelelőségét mérő eszköz
  • Az alkalmazandó rendszer támogatja a kézfertőtlenítési technika helyszíni, valós idejű oktatását, az egyéni önfejlesztést, statisztikai eredmények és vizuális megjelenítés formájában. Az eszköz megmutatja, hogy kéztisztítás után mely területek maradtak ki a megfelelő fertőtlenítésből. Így a használó megtanulhatja a helyes kézfertőtlenítési technikát.
  • 110 db karos folyékony szappan adagoló
  • 220 db karos kézfertőtlenítőszer adagoló