ÁEEK-NEAK-EMMI-20171 4. számú projekt

Fekvő-beteg ellátó osztályok kórtermeinek felújításához szükséges festékanyagok beszerzése a Szent Lázár Megyei Kórházban

Kórházunk alapvető célja a betegellátás hatékonyságának és színvonalának javítása, a szakmai és üzemeltetési költségek csökkentése.

A Szent Lázár Megyei Kórház fekvő- és járó betegek ellátását biztosító épületeinek rekonstrukciója 2000-től egészen 2015-ig folyamatosan történt. A legnagyobb rekonstrukció az intézmény Főépületén történt meg 2000-ben, mely teljes felújítást jelentett.

A felújított 17 720 m2 nettó alapterületű főépületből közel 9 500 m2-t tesz ki a fekvő-beteg ellátás. Ez 14 fekvő beteg ellátó osztályt jelent, melyből a közelmúltban egyéb pályázati – és alapítványi támogatásból finanszírozott tisztasági festés 3 részlegen történt meg. A maradék 11 osztály egészségügyi – és teljes tisztasági festése valósul meg a támogatásból beszerzett festékanyagok felhasználásával. A munkálatok elvégzését az intézmény saját hatáskörben, saját dolgozókkal oldja meg.

A frissen festett kórtermek olyan hatást váltanak ki a betegekből illetve hozzátartozóikból, amely a kórtermek tisztaságára és használati eszközeinek állagmegőrzésére pozitív hatással van. A felújítás eredményeként számíthatunk a komfortérzet növekedésérre, és ezzel együtt a betegbarát intézményi környezet javulására.