A salgótarjáni kórház új onkológiai tömbjével teljessé vált az onkológiai hálózat Magyarországon

A képalkotó, a patológiai, a sebészeti, a sugárterápiás és a laboratóriumi háttérnek köszönhetően a betegek ellátása a diagnózistól a terápiáig megoldott.

A salgótarjáni megyei kórház komplex fejlesztése 17,4 milliárd forintból valósult meg. A beruházásnak köszönhetően egy új háromszintes, 3300 négyzetméteres onkológiai tömb is megépítésre került, ami idén ősszel már teljes kapacitással fogadja majd a betegeket.

A salgótarjáni megyei kórház 17,4 milliárdos fejlesztéséből 7,5 milliárd forintot eszközbeszerzésre fordítottunk, amely szám szerint 254 db új, korszerű orvosi eszközt és berendezést tartalmaz.

A kórházfejlesztéssel olyan komplex egészségügyi beruházás valósult meg, amely nem csak Nógrád megye, de az Észak-magyarországi régió lakosságának az ellátási szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Az új onkológiai tömb megépítésével a nemzetközileg legmagasabb szinten akkreditált Országos Onkológiai Intézet mellett, mára kialakult négy regionális centrum. A salgótarjáni onkológia centrum fejlesztésének befejezésével pedig már minden megyében működik megyei onkológiai centrum